AVG en privacyverklaring

1111

Uw adviseur

jeroen

J.J.H.A. van Bentem AA

Partner

Neem contact op met Jeroen
06 20 23 52 56

Neem contact op met Jeroen van Bentem AA

×

AVG en privacyverklaring

Cybercrime vormt in de huidige tijd een toenemend risico. Ook voor ondernemers kan dit serieuze gevolgen hebben; voor zijn bedrijfsvoering en voor zijn reputatie als professioneel dienstverlener. De vraag is niet of hij wordt gehackt, maar wanneer en of zijn organisatie dan in staat is de schade te voorkomen of te beperken.

Het risico op cybercrime geldt niet alleen voor de bescherming van de eigen bedrijfsgegevens, maar ook voor die van klanten. Deze klantgegevens kunnen economisch gezien een grote waarde vertegenwoordigen. Bescherming van klantgegevens is dan ook een essentiële voorwaarde voor de ‘Licence to Operate’ van een mkb-accountant.

Los van het toenemende risico van cybercrime stelt ook de nieuwe Europese privacywetgeving strengere eisen aan privacybescherming. De toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), heeft al aangekondigd dat rekening moet worden gehouden met strikt toezicht.

De AVG stelt hoge eisen aan de beveiliging van persoonsgegevens. Van organisaties wordt verwacht dat zij kunnen aantonen dat de beveiliging effectief is. De AVG bepaalt verder dat verwerking van persoonsgegevens alleen mag worden uitbesteed aan een verwerker die afdoende garanties biedt voor de beveiliging ervan. Deze uitbesteding van de verwerking van persoonsgegevens zijn geregeld in een overeenkomst. Deze hebben wij voor u al vastgelegd in de verwerkersovereenkomst. Tevens stellen wij onze privacyverklaring ter beschikking.

Voor nadere informatie kunt u contact met ons opnemen. Ook verwijzen we u naar de website van Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Hekman Suelmann Accountants

Hanzepoort 5
7575 DB Oldenzaal


T0541-760015
F0541-760016
Einfo@hekmansuelmann.nl

Over ons

We zijn een lokaal accountantskantoor met een groot netwerk aan specialisten. Hierdoor zijn we in staat om slagvaardig te opereren tegen gunstige tarieven.

Lees meer...

Werkkostenregeling

U kunt als werkgever onbelaste vergoedingen aan werknemers geven via de werkkosten-regeling. Bijvoorbeeld voor kerstpakketten of een fiets. Vraag onze adviseurs om meer informatie.

Fiscale aangiften

Het verzorgen van de fiscale aangiften kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Neem contact met ons op als u hier vragen over heeft.

Lees meer...